Вести

ВУЧИЋ: ВУЈОВИЋ И СЕРТИЋ НЕЋЕ БИТИ "РЕКОНСТРУИСАНИ"

КОЛУБАРА - Премијер Александар Вучић негирао је данас медијске написе да ће министри финансија и привреде Душан Вујовић и Жељко Сертић бити смењени у оквиру реконструкције владе.

Вучић је истакао да је Вујовић један од његових најближих сарадника, чијим је радом најзадовољнији.

"Срамота ме је и да коментаришем колика је то неистина", рекао је Вучић новинарима у Колубари, на питање о шпекулацијама медија смени тих министара у реконструкцији владе.

Премијер је рекао да нема никаквог смисла да сваки дан негира такве написе, истичући да су и светски државници и међународне финансијске институције подржале буџет.

"Не постоји нико у свету, нико у земљи, стручан, који је рекао нешто против буџета. Немојте само да ми кажете да су стручни Шутановац, Борко Стефановић и Живковић са својим импресивним речником. И сада треба да смењујемо министра финансија, који је показао свој реформски капацитет и како и на који начин се бори за земљу" рекао је Вучић.

Премијер је подсетио да је Вујовић и сам рекао да неће ићи из владе.

"Просто се питам ко је могао да измисли нешто тако" рекао је Вучић.

 

БЕЗ СУБВЕНЦИЈА СРБИЈАГАСУ

Вучић је изјавио да "Србијагас" неће више добијати субвенције из буџета и да се на тај начин прави здрава држава и економија.

"Сви ће убудуће морати да плаћају своје рачуне", рекао је премијер у Колубари.

"Како сам лично рекао Бајатовићу на седници владе, којој су присуствовали сви директори јавних предузећа, више ни динар нема од субвенција и сви ће морати да плаћају рачуне", рекао је Вучић.

Према његовим речима до сада су неки градови наплаћивали потраживања од становништва, а нису плаћали "Србијагасу".

"То више не може да се догоди, више нема повлашћених, нема субвенција и то је прављење здраве државе и здраве економије" истакао је премијер.