Вести

Владичин Хан: Турска компанија улаже у фабрику са 400 радних места

Влада Републике Србије усвојила је данас Уговор са турском компанијом "Теклас Аутомотив" (Teklas Automotive) која ће изградити нову фабрику у Владичином Хану у области аутомобилске индустрије. Владичин Хан: Турска компанија улаже у фабрику са 400 радних места

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, у фабрику ће "Теклас Аутомотив" уложити најмање 11,3 милиона евра, а у њој ће бити отворено најмање 400 нових радних места у овој општини на југу Србије.

"Влада Републике Србије на седници донела одлуку о додели субвенције компанији Теклас аутомотив за бизнис план по коме ће у некадашњој фабрици АД "Слога" - Владичин Хан упослиту 400 људи и укупно у погон и опрему уложити 11. 3 мил. €." изјавио је помоћник председника општине Владимир Костић.

"Ова компанија је правни следбеник компаније Теклас из Турске. Сада смо још један корак ближи реализацији највећег привредног пројекта у нашој општини за последњих пар деценија." додао је Костић.

"Теклас група" је реномирано привредно друштво које послује у сектору аутомобилске индустрије са консолидованим приходом од скоро 466 милиона евра у предходне три године, од чега је само у 2014. години бележи процењени приход од 204 милиона евра, и запошљава 3.500 људи, наводи се у саопштењу.