Вести

СУРДУЛИЦA - БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ ТЕК ПРЕДСТОЈИ

Повереник Савета за борбу против корупције Српске напредне странке у Сурдулици, магистар економских наука Игор Костић, је поводом обележавања међународног дана борбе против овог друштвеног зла изјавио да је корупција у последњих двадесетак година уништавала државу на најгори могући начин и да је дошао тренутак када наше друштво има историјску шансу да се са тим избори на прави начин и у корист извесне и боље будућности свих генерација које долазе.

Осврнувши се на стање у Сурдулици, Костић је изјавио да му се чини да су резултати те борбе у Сурдулици за сада изостали и прилично невидљиви, упркос импозантним резултатима које ова борба даје на републичком нивоу и чији је зачетник и носилац премијер Вучић. Повереник савета за борбу против корупције у Сурдулици је, као своје мишљење, навео да је разлог таквог стања на локалном нивоу пре свега чињеница да у тој борби на територији наше општине не учествују сви државни органи и институције које би тиме требале да се баве.

Костић је изјавио да је за ефикасну борбу против корупције, која је у Сурдулици довела до превеликог богаћења појединаца, потребна синергија свих државних органа, независних тела, полиције и тужилаштва, те да корупције нема без државних органа у спрези са политичком моћи.

Општински одбор СНС Сурдулица апелује на све поштене грађане Општине Сурдулица који имају нека сазнања у вези корупције у друштву да то пријаве на http://snsborbaprotivkorupcije.rs/