Вести

Обележен Дан примирја у Првом светском рату

Активисти Општинског одбора СНС Владичин Хан, уз подршку председника ОО Горана Младеновића, обележили су данас са суграђанима Дан примирја у Првом светском рату.

"Желимо да се заједно са нашим суграђанима подсетимо славне историје и обележимо ову велику победу наше отаџбине, јер захваљујући нашем председнику Александру Вучићу данас више нико не може да потискује, прекраја, омаловажава и гура у запећке и заборав српске хероје и српске жртве. Уздигнуте главе се сећамо да смо у Првом светском рату били неустрашиви борци за добро, за слободу и да смо и тада потврдили да смо народ који је увек био на правој страни историје“, рекла је овом приликом председница Уније младих Софија Ристић. Она је подсетила да смо народ који је свету подарио војне великане, какви су Степа Степановић, Живојин Мишић и Петар Бојовић, чије су битке биле и прве савезничке победе у овом страховитом светском сукобу, али и оне пресудне за слом непријатељских снага и окончање Првог светског рата.

 

„И своју слободу платили смо скупо. Сходно броју становника поднели смо највећу жртву од свих земаља савезница. Србија је у овом рату остала без готово трећине становништва, у њему је страдало око 60 % мушке популације. И управо зато Србија данас на челу са Александром Вучићем љубоморно чува тешко извојевану слободу и тешко стечени мир. То су нам у завет оставили преци, њима дугујемо да градимо отаџбину као што боље, што сигурније и стабилније место за живот наше деце“, рекла је Ристићка.

 

Како је истакла, ми смо током претходних десет година, поштујући ово завештање наших предака, неуморно и градили Србију заједно са нашим народом.

 

„Уздигли је из економског суноврата, безнађа и пепела у ком је оставио претходни режим до најбрже растуће економије у Европи, са рекордним приливом директних страних инвестиција, смањили стопу незапослености у земљи на историјски најнижи ниво од 8,9 %, изградили и реконструисали више од 135 здравствених установа и више од 350 километара ауто-путева. Пред нама је још много задатака и зато, предвођени председником Вучићем, настављамо још енергичније да градимо, чувамо и волимо нашу Србију, јер ми друго отаџбину немамо“, поручила је она.