Вести

НОВИ ВЛАСНИК ОБИШАО "ЈУЖНУ МОРАВУ"

Данас је из стечаја Фабрика обојених метала „Јужна Морава“ у Владичином Хану добила новог власника – предузеће „Смелт“ из Македоније. Купљена је по цени од 36.125.000 динара, која је била највиша међу укупно три понуде. Нови власник планира да најпре модернизује производну халу и инфраструктуру.
-Обновићемо текућу производњу фабрике, али ће део производње бити и из наше матичне фабрике у Македонији где се бавимо призводњом електропреме: електроинсталација, трафо станица, бројила, електроинсталације...За почетак ће бити упослено од 25 до 30 радника а кроз једну годину план је да то буде 50-60 запослених- изјавио је Бојан Несторовски, генерални менаџер „Смелта“.


Владимир Костић, помоћник председника Општине Владичин Хан изразио је задовољство што је „Јужна Морава“ након пет покушаја добила власника из стечаја. Он је нагласио да ће локална самоуправа у сваком тренутку бити на располагању новом власнику за сваки вид помоћи а у циљу упошљавања наших суграђана.
Предузеће "Смелт" постоји шест година, заступник је многих европских брендова у Мекодонији и извозник у Албанију, Црну Гору и КиМ.