Вести

НИКОЛИЋ: КО НЕ ДА ОСТАВКУ БИЋЕ ИСКЉУЧЕН ИЗ СНС

Функционери СНС који обављају више од једне плаћене јавне функције биће санкционисани моменталним искључењем из странке и губитком свих овлашћења уколико се оглуше о наредбу Главног одбора да поднесу оставке на вишак функција. 

Како је за Данас изјавио Радомир Николић, председник Извршног Српске напредне странке, та санкција прописана је у одлуци Главног одбора СНС о забрани дуплих функционера, изгласаној на седници прошле недеље.

Одлуком је задат рок до 15. септембра за напуштање вишка функција, а контролу ће обављати Извршни одбор странке. Међутим, број напредњака који обављају више од једне плаћених функција непознат је и председнику ИО Радомиру Николићу.

"Ради се на томе. Како мислите да у тако кратком року буду познати сви подаци. Па, имамо 183 општине у Србији, тај посао није лако завршити и обавити", каже Николић за Данас.

Према његовим речима, у одлуци Главног одбора СНС пише да ће функционери који се оглуше о наредбу да одустану од вишка функција у предвиђеном року моментално изгубити све функције, али и чланство у странци.