Вести

МИРОВИЋ: ПРЕДСТОЈЕЋА КАМПАЊА БИЋЕ МИРНА И БЕЗ ИНЦИДЕНАТА

СУБОТИЦА - Потпредседник Српске напредне странке  Игор Мировић очекује да ће предстојећа кампања за покрајинске и локалне изборе бити мирна и без инцидената и додаје да СНС “ни на који начин неће допринети било ком инциденту”.

Он сматра да инцидент у Инђији, за који каже да је “изнуђен од стране политичке конкуренције” јесте нешто што не треба да се понавља.

“Онај ко губи има право да се љути, али нико нема право да изневери народну вољу и да избегава проверу код народа. Тај Инђијски случај, макар ако нас питате, и ако желите наш став, не би требао нигде да се понови. То јасно и недвосмислено избегавање да се воља одборника и воља народа једноставно преслика у једној локалној самоуправи” – сматра Мировић.

Он је прецизирао да су одборници у Инђији били изложени “огромним притисцима да повуку своју вољу коју су преточили у потпис и изражену намеру да подрже једног кандидата”.

“Могу у име Српске напредне странке да кажем да ће наредни локални, посебно покрајински избори бити мирни, цивилизовани и организовани по свим демократским принципима. Ми смо одговорна, државотворна странка и не желимо да наседамо на провокације те врсте”, рекао је Мировић новинарима након изборне Скупштине СНС у Суботици.

Потпредседник Мировић је рекао да избор нових председника одбора у Новом Саду и Суботици представља уобичајене страначке активности у години у којој се "полако, али сигурно" улази у предизборну кампању пред локалне и покрајинске изборе.

"Добро је да сви наши кандидати претходно прођу унутарстраначку проверу, па и Богдан Лабан који је данас добио једногласну подршку делегата за избор председника Градског одбора у Суботици. У суштини, на овај начин оснажујемо страначке редове и припремамо и будућа руководства локалних самоуправа и будућу кампању. То је ту пред нама – за неколико месеци", рекао је Мировић новинарима.