Вести

Мировић: Јединство СНС гарант стабилности странке и државе

Пуно јединство Српске напредне странке је гарант очувања стабилности у читавој земљи, основна је порука са вечерас одржане седнице Главног одбора те странке.

Потпредседник СНС-а Игор Мировић рекао је новинарима након седице да је странка потпуно јединствена, што се може схватити на основу порука њеног председника Александра Вучића, и да је такво јединство и стабилност најважније и за странку и за државу.

"Сви наводи у медијима које смо слушали ових дана, често неосновани, данас су апсолутно демантовани", рекао је Мировић.

Он је рекао да је исказано пуно јединство у странци са председником републике и пуна слога, уз констатацију да СНС мора бити таква као гарант очувања стабилности читаве државе.

Без тога, додао је Мировић, не би било снаге да се спроведу реформе, а први показатељи указују на то да су оне успешне и за државу корисне.

Он је навео и да је СНС боља, организованија, способнија и храбрија од политичке конкуренције, а да су све критике од стране политичких конкурената, нарочито Демократске странке, само огледало онога што су они чинили.

На питање новинара да ли је и да ли ће потпредседница странке Зорана Михајловић бити искључена из странке, Мировић је рекао да се о томе није разговарало и да су у "веома толерантном тону" отклоњени сви неспоразуми.

"Зорана је са нама, биће са нама", рекао је Мировић и додао да је она један од најагилнијих чланова странке.

Нико није искључен, рекао је Мировић и истакао да ће се од сада дијалог водити унутар странке, а не преко медија.

"Нема искључења, раздора, неслоге и сукоба, то није манир СНС-а", закључио је Мировић.

Он је навео да на седници Главног одбора није било речи о раду министара појединачно и да ће се о томе конкретније разговарати у априлу.

Он је рекао да је промењен Статут СНС-а, да је уведено неколико нових органа, међу њима и Генерални секретаријат, који ће координирати рад одбора, и да ће се делимично преуредити унутрашња структура странке.