Вести

МИРОВИЋ: ЦИЉ ИЗБОРА У СНС ЈЕ ПРОВЕРА ПОВЕРЕЊА ФУНКЦИОНЕРА

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић изјавио је данас да је циљ унутарстраначких избора заказаних за 15. март провера поверења у општинске функционере, да би СНС била "потпуна спремна" за локалне и покрајинске изборе.

- Циљ унутарстраначких избора је да се провери поверење у функционере СНС у општинским одборима, и да се на најнижем нивоу страначког организовања, преко месних одбора и њихових делегата, изаберу и неки нови људи који уживају поверење делегата или они стари уколико су радили добро и уколико имају поверење међу својим чланством - казао је Мировић за агенцију Бета.

Он је истакао да ће избори унети "одређену промену" у сазиву Главног одбора, јер председници општинских и градских организација чине и састав Одбора.

Како је објаснио, након те прве фазе, следи именовање окружних и покрајинских одбора, као и именовање Генералног секретаријата.

- Тиме ћемо заокружити нову структуру страначких органа и бити потпуно спремни, што је и кључ одржавања избора, за локалне и покрајинске изборе који се очекују крајем 2015. односно почетком 2016. - додао је потпредседник СНС.

Мировић је одбацио наводе о смени председника Извршног одбора СНС Радомира Николића.

- Странка је потпуно јединствена, нема никаквих подела и сукоба. На последњем састанку Главног одбора јасно су дате смернице за све чланове, а које се тичу пуног јединства прецизних задужења које свако има - навео је Мировић.

По његовим речима, сваки делегат општине моћи ће да потпуно слободно кандидује и одлучи о сваком кандидату, што је снажније него било чији утисак о нечијем раду.

Страначки избори унутар СНС одржавају се од 15. марта до средине маја.

Мировић је казао да би до краја маја требало да буде завршен изборни процес у странци и најавио формирање Покрајинског одбора за Војводину, а затим и нов сазив Главног одбора СНС. Мировић је подсетио да је пре две седмице Извршни одбор отворио процес избора у странци на свим нивоима и најавио формирање Покрајинског одбора за Војводину, који та стракна нема.

Он је рекао да је изборна процедура таква да месни одбори бирају делегате скупштине који ће учествовати у изборним скупштинама у свим градским и општинским одборима.

Мировић је додао да ће одлуком највишег органа странке СНС добити Покрајински одбор за Војводину, те да ће након тога бити формиран и нови сазив Главног одбора СНС-а.

- Биће именован и нови орган странке - Генерални серетаријат, који ће обављати послове и задатке ускладјивања политике странке на свим нивоима - казао је он.

Мировић је појаснио да то значи да ће смернице које даје Председништво и највиши органи странке, Генерални секретаријат координисати на свим страначким нивоима.

Према његовим речима, Генерални секретаријат ће бити формиран на крају изборног процеса што ће се догодити током лета.

На питање да ли су тачни наводи појединих медија да ће он бити на функцији генералног секретара, Мировић је рекао да то није тачно.

- С председником странке Александром Вучићем сам иницирао формирање Генералног секретаријата, па је због тога вероватно неко извукао закључак да сам кандидат за ту функцију, што није тачно - закључио је Мировић, напомињујући да је већ дуже време у странци задужен за питања Војводине.