Вести

МИХАЈЛОВИЋ: КАД БИХ БИРАЛА ШЕФА, ПОНОВО БИХ ИЗАБРАЛА ВУЧИЋА

Кад бих била у позицији да бирам шефа и погледала све премијере које је Србија имала до сада, Александар Вучић је човек којег би поново изабрала за свог шефа, изјавила је за АТВ из Бања Луке потпредседница Владе Србије и Српске напредне странке, проф. др Зорана Михајловић.

Упитана која јој је прва асоцијација кад се помене Александар Вучић, Михајловић је одговорила да су то “харизма и огромна енергија коју он користи да би урадио све што је потребно, као и да је реч о човеку с визијом”. „Он је човек који врло добро зна шта хоће и који тражи од својих сарадника исто оно што он даје грађанима Србије. Дакле, он тражи да се ради, да будете тачни и да све ставите са стране и уложите себе у посао који радите”, навела је Михајловић.

Описујући радни дан премијера, Михајловић је рекла да она на посао долази у пола осам, а да је премијер Вучић стиже пре ње у Владу, и излази после ње. “Мислим да то показује посвећеност послу, и то је врло важно. То је као у фирми – кад видите да је први човек ту пре свих и одлази после свих, не можете да се понашате другачије и да пробате да следите ту енергију. На крају крајева, онај ко не може да следи енергију, не може да остане”, навела је Михајловић. 

Према њеном мишљењу, управо то је један од разлога зашто је актуелна Влада успела да заврши послове које неке Владе годинама нису радиле. “На законе који су донети у 2014. години чекало се десет година, а ми смо их урадили за неколико месеци”, додала је она. 

Као пример, она је навела да су многи тврдили да Закон о планирању и изградњи који је донет у децембру никад неће бити примењен и да “никад нећемо имати дозволе са мање од месец дана, јер се на њих чекало у просеку пет година”. „Међутим, имамо их већ сада, и локацијски услови се издају за неколико дана”, казала је Михајловић.

Она је рекла да за разлику од претходних Влада, не само чланови странке, већ и грађани могу да се обрате премијеру и да добију одговор на питање које поставе. “Такав је и са својим сарадницима. Седнице Владе трају можда чак и дуже него код претходних премијера, баш зато што се на њима разговара и не разговара се у рукавицама, него покушавамо да нађемо начин да решимо сваки проблем”, додала је она.

Према њеним речима, премијер Вучић никад “није остао нем на било које питање које су му поставили или који му је неки члан владе поставио”. „На сваку смс-поруку којим сам га одређену ствар питала он је одговорио, на сваки позив, за разлику од свих нас, јер и сама често не одговорим на многе позиве или не подигнем слушалицу”, рекла је Михајловић.

Упитана да ли се премијер пита за све, Михајловић је рекла да је на Вучићу огромна одговорност, јер је премијер Владе која је покренула огромне реформе, али да њени чланови делују као тим који решава проблеме. “Као министар радим свој посао, али кад се деси проблем који не могу да решим, решавам га заједно са њим”, рекла је Михајловић.

На питање да ли има нешто што му замера, Михајловић је рекла да су добри пријатељи и сарадници, као и партијске колеге. “Оно што је код њега посебно добро, за разлику од многих људи са којима сам радила, то је осећај да види да неко нешто зна, да уме и да може да покрене ствари и да пуштање да урадите све што можете на одређеном пројекту”, нагласила је она.